boji: (Default)
boji ([personal profile] boji) wrote in [community profile] getting_started2009-10-28 01:42 am
Entry tags:

Help Needed

Embedding videos from YT:

When I imported my entries over from LJ, embedded videos from YT failed to materialise. I knew this was a known issue at the time. I planned to follow the FAQ advice (at a later date) and re-paste in embed code from YT into the relevant entries.

I tried that tonight and the code still doesn't register or show to a/any video. I just get a broken icon and a white dotted line around the space where the vid should be. This also happens if I try to embed a video into a new post.

Anyone know why this is?
And if there is a work around?

I have made some custom CSS tweaks on my dreamwidth

.contents .userpic {

float: right;
position: relative;
left: 2.5 px;
top: 2.5px;
border: 0px;
}

#container {

width: 99%;
margin: auto%;
font-size: 100%;
text-align: left; /* IE fix */}


#content {

width: 75%;
display: inline;
float: right;
text-align: left;
font-size: 111%; line-height: 1.2em;
margin: auto%;
border-left-style: double;
border-left-color: black;
border-left-width: 3px;

}

But I very much doubt that these are what's interfering. They seem really basic - which of course is why I managed to plonk them in the CSS box successfully to begin with! *grin*


Any help would be greatly appreciated.
Thank you.

Problem which was identified as user error *g* solved thanks to the gracious and helpful people on the thread.

Thank you.
baggyeyes: Princess Leia (Rorschach graffiti)

[personal profile] baggyeyes 2009-10-28 01:51 am (UTC)(link)
Hrm.

I went to Youtube, selected their embed code, and copied that, pasted it, and had no problem.

Are you trying to get it a specific size? Also, are you using the dreaded Rich Text Editor?
Edited 2009-10-28 01:52 (UTC)
baggyeyes: Princess Leia (Default)

[personal profile] baggyeyes 2009-10-28 02:04 am (UTC)(link)
baggyeyes: Princess Leia (Default)

[personal profile] baggyeyes 2009-10-28 02:06 am (UTC)(link)
Ok, can you take me through your posting, step by step?

Also, what browser are you using?
silverblade219: a cat on top of a book (kitty curious)

[personal profile] silverblade219 2009-10-28 02:06 am (UTC)(link)
you might need to include

or when you going into post thru the html editor, there is an option just before where you type, saying ' Embed Media', and then you paste the video coding into that
silverblade219: a wolf looking at reflection in a lake (Default)

[personal profile] silverblade219 2009-10-28 02:08 am (UTC)(link)
the thing that would be include before it got erased: < site-embed id="1" > < / site-embed > (without the spaces)
zarhooie: Girl on a blueberry bramble looking happy. Text: Kat (Default)

[personal profile] zarhooie 2009-10-28 02:18 am (UTC)(link)
It's working for me.
baggyeyes: Princess Leia (Default)

[personal profile] baggyeyes 2009-10-28 02:20 am (UTC)(link)
Also, can you paste the code you were trying to embed at pastebin, and share the URL here?

http://pastebin.com/

zarhooie: Girl on a blueberry bramble looking happy. Text: Kat (Default)

[personal profile] zarhooie 2009-10-28 02:15 am (UTC)(link)
Can you please provide a link to an entry in which this did not work?
zarhooie: Girl on a blueberry bramble looking happy. Text: Kat (Default)

[personal profile] zarhooie 2009-10-28 02:21 am (UTC)(link)
What version of Camino are you using? Have you tried Opera or Firefox?

Just FYI, Dreamwidth only supports the most recent versions of all browsers (so Firefox 3, IE 7-8 and so on.)
Edited 2009-10-28 02:23 (UTC)
healingmirth: (Default)

[personal profile] healingmirth 2009-10-28 02:18 am (UTC)(link)
Can you see videos on other people's journals? Because that description sounds like you have video placeholders enabled [http://www.dreamwidth.org/manage/settings/?cat=display]. (some browsers, like netscape navigator and older firefox versions have had problems with video placeholders in the past that rendered the videos unplayable, which would effectively turn it into a broken link)
baggyeyes: Princess Leia (Luke Skywalker)

[personal profile] baggyeyes 2009-10-28 02:21 am (UTC)(link)
[personal profile] boji couldn't see the video I embedded at my journal as a test. It's possible it's the browser incompatibility.

Hrm. Maybe no Flash?
baggyeyes: Princess Leia (Leia)

[personal profile] baggyeyes 2009-10-28 02:34 am (UTC)(link)
Oh! That's fine. I'm glad you got it sorted out. :)

I'm not one of the cranky hecklers in the gallery! I'm more like The Beautiful Assistant. Who isn't. Beautiful, that is.

All totally Muppet references.

:)
healingmirth: (Default)

[personal profile] healingmirth 2009-10-28 02:22 am (UTC)(link)
took me about forever to find a link to a video on my own journal - [http://healingmirth.dreamwidth.org/70369.html] if you need it.
healingmirth: (Default)

[personal profile] healingmirth 2009-10-28 02:34 am (UTC)(link)
I'm so glad I could help! I'm pretty sure that I have ancient broken videos in the back of my journal here that I didn't deal with in any way shape or form. Happy video-watching :)